Reflections on the process

“In you I have found my warrior spirit mentor and I am honored, pleased and humbled – all at the same time.”

 


 

“Mari-Luisa has been instrumental in helping me achieve an inner sense of calm that has always eluded me until now. From her initial diagnosis of PTSD, 6 months later I’m happy to say I’ve succeeded in being able to take her learnings forward into my everyday life in order to remain calm.”

 


 

“Mari-Luisa is playing an integral role in my personal growth and emotional recovery over the last year. It is not every day you find a therapist that is truly relatable and able to assist with a multifaceted approach for what is most needed in the moment.

My intention starting the therapy was processing deep lying emotions, stop operating from a place of fear and start to embrace life in all its facets. Not only have I made major inroads from a psychological growth point of view, but also removed years of trauma with the introduction of TRE and other healing modalities. I have never learned so much and experienced so much personal growth as I did this year and I encourage anyone with past trauma and major life events to give this a go. This process has opened my eyes to so much more than what I anticipated! I have benefited from advice based on her studies, life experience and wide field of knowledge. It is often in her subtle, graceful way of conveying a message that allowed me to hear and action change; at other times it is through the release of trauma and blocks that created momentum in my life to rise above the challenges of the day – ready to move mountains.

She is a true blessing in my life.”

 


 

“Before I went to see Mari-Luisa I thought that true healing of past hurts is not really possible – you just need to deal with it and learn to live with it.  Her methods changed that! She works not only with your mind and soul, but also with your body and it is very effective. She did not only help me, but also my children and in such a way that they felt safe. I would love to send every person I know to see her and experience freedom!”

 


 

“‘n Hele klompie jare gelede is ek aan Mari-Luisa voorgestel om my te help om sin in my lewe te maak.  Ek was op daardie stadium in my lewe op ‘n baie laagte punt in my lewe.  Ek het my werk verloor, my huwelik was aan die verbrokkeling en ek het verkeerde besluite geneem en dinge gedoen wat ek nie moes nie.  Ek het kinderjare gehad wat so traumaties was dat ek tot op hede nog steeds baie groot dele uit my lewe geblok het. Ek het tot my ma se dood omtrent geen kommunikasie met haar gehad nie, want ek het haar gehaat oor alles wat met my en my susters en broer gebeur het. Ek was op die punt om selfmoord te pleeg.

Met Mari-Luisa se hulp en haar vermoe om jou gemoed aan te voel en te weet wanneer en hoe om jou te stuur om in jouself in te gaan, kon ek baie diep in my binneste dinge vind wat my pla en duidelikheid daaroor kry. Ek kon op my manier weer vrede vind met my ma, alhoewel ons nooit regtig ‘n dogter en ma verhouding gehad het nie, maar kon darem weer met mekaar kommunikeer.  Met my terapie  en die positiewe uitwerking wat dit op my gemoed gehad het, kon ek weer my lewe hervat, al het ek nog steeds met tye aan myself getwyfel.  Deur my terapie, het my broer en susters ook die waarde van terapie besef en kon hulle ook op hulle eie tyd dinge van ons verlede leer verwerk en daarmee saamwerk.

Mari-Luisa gebruik ook haar hande om jou lyf te stuur waar daar blokkasies is en dan word jy geshift om die blokkasie te release en beter te word.  Mari-Luisa het my ook gehelp per telefoon omdat sy nou in ‘n ander provinsie woon.  Sonder haar sou ek nie vandag hier gewees het nie.  Sy is nog steeds in my lewe en ek is so dankbaar daaroor.

Vertroue in jou terapeut is van kardinale belang en was dit nie vir die vertroue wat ek in Mari-Luisa gevind het nie, was ek verlore vir my familie vir altyd.  Ek kan nou ‘n beter lewe leef met haar hulp.”

 


 

“20 Maande gelede het my lewe  drasties verander nadat ek ernstig beseer is in n frats ongeluk.

Omdat daar so gefokus is op my liggaamlike herstel, het niemand besef dat ek emosioneel glad nie die mas opkom nie.

My dogter het egter die rooi ligte sien aangaan en toe vir my n afspraak by Mari-Luisa gemaak.

Vanaf dag 1 het sy met haar sagte stem en kalmte my gerus en op my gemak laat voel. Haar behandeling is n konsep wat fenominale resultate het.

Sy verduidelik dit eenvoudig deur dit met die branders van die see te vergelyk en wanneer sy dit toepas voel n mens gemaklik en kan jy die positiewe gevolg daarvan reeds na die eerste behandeling beleef.

Ek is so dankbaar dat my pad met haar gekruis het.  Ek kan haar behandeling met groot vrymoedigheid aanbeveel.”

 


 

“I started going to Mari-Luisa in February 2019 and since then my whole outlook on Psychology has changed. I was used to seeing a doctor when I was much younger and this was just sitting and talking – never truly finding the real causes or issues that made me feel sad, unhappy or unable to deal with day-to-day life. 

Mari-Luisa has taught me the TRE exercise technique on my first visit and since then it has helped me deal with the daily stresses of live. All the other techniques she uses is a definite help to feeling better in the long-run. In just over 2 months – I’ve come to realise that there are certain things that you block out and then only come to deal with later in life. This causes stresses within your day-to-day life without you realising and using these techniques helps you with them in a calm way.

I’ll most definitely recommend her to anyone feeling under pressure, sad, depressed, unable to cope, etc. and needing that person from the outside to objectively guide you to find your way back to yourself.”

 


 

“Reflection…. Maybe that I was aware I was ruining my children’s lives. I knew I was not leading them on a path to success. I was the problem. No idea how to fix it. Trying every method: Diet; Dropping msg; Take shrink drugs; Stop all drugs; Lots of exercise. Do do do lots of ‘good stuff’ that everyone advises…. I only got worse and felt more guilty for not getting better. When I started with you, it felt like another gimmick that would just cost money and waste time. It was your perseverance with me that made Me open from the inside. It wasn’t anything I could DO to help me get better. It was acknowledging that the pain had to be felt. Had to be recognized. Had a place in me. Was a part of me. Had a part in who I became. Allowing your therapy to heal my recognition of who and what I had become, was good. Despite any bad one thinks is the ruin of me. Allowing that process to take control in me and give control back to me. But I actually have a relationship with both my kids, that is built now with trust – and absolutely unconditional. 

It doesn’t seem enough to say just that. You said in the beginning it would take roughly 9 months I think… Or something to do with nine. Then I took so much longer because I was so much more stubborn in thinking I had to Do something to get better. But I couldn’t Do anything. I had to let the process take over. It took longer with me. But when it clicked, I wanted therapy every day. It felt so good to feel good and understand ME….”